VPN-tjänster som i hemlighet ägs av kinesiska företag

Senast uppdaterad: 31/07/2021

Virtuella privata nätverk är viktiga för att säkra anslutningar och skydda ditt privatliv när du använder internet. Det är inte konstigt att antalet VPN-användare fortsätter att öka. Det verkar finnas en massiv konkurrens bland VPN-leverantörer där fler företag konkurrerar om betydande delar av den växande VPN-marknaden. 

Ägarna till dessa VPN-leverantörer är avgörande för kunderna, främst på grund av att dataskyddslagarna som följs är beroende av deras geografiska plats. Intressant nog, är några av dessa tjänsteleverantörer inte är transparanta för deras användare när det gäller deras ägare och moderbolagets geografiska bas. 

Kinesiska företag som i hemlighet äger VPN:er

Dolda ägare och platser är inte ett bra sätt att bygga förtroende på, särskilt inte om du är en leverantör av en VPN-tjänst. Användare bör ha en tillit på att deras VPN-leverantör kommer att hålla tjänsten säker, trots påtryckningar från några regeringar eller organisationer. Därför är VPN-företagets geografiska plats avgörande. 

Det har visat sig att vissa kinesiska företag i hemlighet äger VPN-leverantörer. Detta ger upphov till bli oroad varför dessa företag inte beslutar att vara transparenta för sina användare. När en VPN-leverantör är ägs av ett kinesiskt företag betyder det att den kinesiska regeringen kan lagligt kräva användarnas användardata. Det kan vara en dålig idé att använda dessa VPN-tjänster då skydd av privatlivet och användardata är centrala element hos VPN-tjänster. Låt oss titta på några av dessa företag. 

Innovative Connecting

Innovative Connecting kallas också ALL Connected Co. Tjänsten är baserad i Singapore och fokuserar på utveckling av mobila VPN-applikationer. Det finns begränsad information om dem på deras officiella hemsida. Du kommer dock få fram att deras produktutvecklingsenhet ligger i Kina, om du kollar in deras LinkedIn-sida. 

Innovative Connecting utvecklar flera mobila VPN-applikationer: VPN Proxy Master Pro, VPN Master, VPN Proxy Master Lite, TurboVPN, Solo VPN och VPN Sofast. Bortsett från dessa VPN-tjänster, är företaget också associerat med fyra andra VPN-applikationer: Lemon Clove samt Autmn Breeze. Lemon Clove har samma adress och styrelsesekreterare som Innovative Connecting. Deras hemsidor är också mycket lika.

Lemon Clove utvecklar VPN Robot och SnapVPN, medan Autmn Breeze utvecklar Hot VPN och Unlimited Free VPN Monster. Totalt sett motsvarar det 10 VPN-applikationer.

Låt oss ta en titt på några av dessa VPN-tjänster.

Turbo VPN:

Trots att deras mobilapplikationer har flera nedladdningar, är det inte en säker VPN-tjänst att använda. Turbo VPN är ett exempel på att kvantitet inte är detsamma som kvalitet. Håll dig borta från den här VPN-tjänsten om du vill värna om ditt privatliv, då tjänsten kommer ge ut din information om regeringen begär den. Trots deras policy om ingen loggföring, samlar de in data om var du ansluter ifrån, var du ansluter, mängden data och andra analysdata. Tjänsten är även fullt av oönskade annonser, riskabla behörigheter, skadlig kod och DNS-läckor. Sammanfattningsvis är det riskfyllt att använda TurboVPN, en risk som du inte bör vara villig att ta.

VPN Proxy Master:

Här är en annan känd gratis VPN-tjänst. Problemet med det flesta gratis VPN-tjänster är att de inte tjänar några pengar på deras prenumeration för deras tjänster vilket leder till att de använder sig av andra alternativ att klara sig på. Tjänsten har reklampartners so Facebook, UnityAd, Vungle och AdMob. VPN Proxy Master har en mycket intressant loggföringspolicy och saknar omfattande säkerhetsfunktioner. Det är bättre att hitta en alternativ VPN-tjänst som är bra, om du inte gillar dessa funktioner.

Solo VPN:

Detta är en annan VPN-tjänst som erbjuder gratistjänster i gengäld för oönskade annonser som visas på din skärm. Det finns inga omfattande eller spännande komponenter i denna VPN-tjänst. Du kan inte säkert säga att denna VPN är säker, då inga konkreta upplysningar om detta finns. Tjänsten har heller ingen DNS-läckageskydd. Sammanfattat är detta en annan gratis VPN-tjänst som du helst vill undvika. 

Snap VPN:

Mindre säkerhetsfunktioner, en intressant loggföringspolicy, ingen torrenting, brist på stöd för populära streamingtjänster, och aggressiva annonser är några funktioner i denna mobila VPN-tjänst. Även om den använder stark kryptering till att skydda din data, garanterar den ändå inte din integritet.

Unlimited Free VPN Monster:

Den kostnadsfria versionen av denna VPN-tjänst finns endast tillgänglig på Android och utsätter dig för aggressiv reklam. Tjänsten saknar viktiga säkerhetsfunktioner och verkar inte upplysa om vilken typ av kryptering som används. Även om det är klart vilken data tjänsten samlar in, är det inte klart när det gäller vem ägaren är och den geografiska placeringen. Avsaknaden av transparens är en tillräcklig anledning till att undvika Unlimited Free VPN Monster.

Det är oroande att Innotive Connecting inte är transparenta för användarna angående dessa sju applikationer. Vad döljer de mer om de inte ens kan vara sanningsenliga till sina användare? Det rekommenderas att du håller dig borta från deras applikationer, tills du kan med säkerhet veta att din data är i säker i deras händer.

SuperSoftTech

SuperSoftTech driver sin verksamhet officiellt från Singapore men företaget tillhör Jinrong Zhen, som är en kinesisk medborgare och bor i Peking. Han har utvecklar många mobilapplikationer vars namn vanligtvis börjar med ”Super”. Mobilapplikationer som har utvecklats av honom inkluderar bland annat SuperVPN, VPN Payment Tool och LinkVPN. Låt oss ta en kort titt på en av dessa VPN-tjänster.

SuperVPN

SuperVPN är en av de kända VPN-tjänsterna till mobilenheter. Appen har över hundra miljoner nedladdningar på Google Play Store. Samma sekretesspolicy delas med LinkVPN, som är från samma utvecklare. Deras sekretesspolicy antyder att de kommer följa eventuella ordrar från högre myndigheter som begär din data, eftersom de skannar IP-adresser mot en svartlista.

SuperVPN lagrar också data i USA samt Storbritannien enligt tjänsten personuppgiftspolicy. Det är dock oklar vilka uppgifter som denna VPN-tjänst samlar in och lagrar. Då användare inte behöver ha ett konto för att använda SuperVPN, är det förvirrande varför det finns ett behov av att lagra användardata. Även om detta program har de nödvändiga säkerhetsprotokollen för att skydda dig, begär appen onödiga behörigheter från din enhet. Om du accepterar någon av dessa behörigheter kan din data bli sårbar. Andra saker att oroa sig för inkluderar antalet oönskade annonser du kommer stöta på samt potentiell skadlig kod. Läs mer om SuperVPN i denna artikel skriver av Forbes.

Andra kinesiska företag

Det finns ett par andra företag som har konkreta förbindelser till Kina och de inkluderar följande:

Newbreed Network

Newbreed Network has cirka sex VPN-applikationer. Företaget hävdar att de driver verksamheten från Singapore, men webbplatserna för att par av deras VPN-applikationer är på kinesiska. VPN Green, SGreen, MasterVPN, NodeVPN, TXVPN och AirGO Fast är applikationer med tillknytning till Newbreed Network.

Hotspot VPN

Direktören för Hotspot VPN är kinesisk och bor i Kina. VPN-applikationer inkluderar Free VPN, Hotspot VPN, Secure VPN och Easy VPN.

Hi Security

Hi Security har tre VPN-tjänster: Hi  VPN Free, Hi VPN Pro och Net Master. Dessa applikationer är en del av Shenzhen HAWK Internet, ett företag under TCL Corporation, ett välkänt kinesiskt företag.

LEILEI

LEILEI äger Yunfan VPN och Bit VPN.

Pålitliga gratis VPN-tjänster du kan prova.

Det flesta av dessa VPN-tjänster med hemliga kinesiska ägare erbjuder gratis tjänster. Detta är kanske den främsta anledningen till att de har så många användare. Att hitta en pålitlig gratis VPN-tjänst bör inte vara ett problem. Här är ett par VPN-tjänster du kan lita på att de håller dig säker:

ProtonVPN

ProtonVPN är etablerat i Schweiz. Krypterings- och säkerhetsprotokoll som är standard i branschen, säkerställer att fina enheter är säkra när du surfar på internet. Tjänsten har också en kill switch för att förhindra att din IP-adress blir exponerat. Flera säkerhetsfunktioner kräver att du uppgraderar till ett betalat abonnemang. Tjänsten är kompatibel med all de väletablerade operativsystemen. 

ProtonVPN har ingen bandbreddsgräns på gratisversionen. Du kan alltså använda den utan att frukta att anslutningen förloras. Du kan bara få tillgång till servrar i tre länder, men du kan inte avblockera innehåll från streamingsidor eller använda den till torrenting. Att uppgradera till ett betalt abonnemang är i regel billigare än de flesta VPN-tjänsterna, och du får massor med funktioner.

Windscribe

Windscribe är ett kanadensiskt företag som har en strikt policy om noll loggföring. Trots att de har fått över trettio förfrågningar om att frige data, visar de sig kontinuerligt att vara trovärdiga då de avisar förfrågningarna varje gång. Gratisversionen levereras med ett komplett paket av säkerhetsfunktioner, inklusive en kill switch, multi-hop, DNS/IPv6 läckageskydd, säker hotspot och stealth mode. Många gratis VPN-applikationer kan inte ens skryta med halva av dessa funktioner.

Även om hastigheten inte är hög, har du inga problem med att avblockera streaminghemsidor beroende på serverns placering som du väljer. Det enda lilla problemet är att tjänsten har en bandbreddsgräns på 10 GigaByte per månad. Sammantaget är Windscribe pålitlig och gör ett bra jobb med att skydda dig.

Sammanfattning

Tillit är en viktig funktion på VPN-marknaden och VPN-tjänster ska vara transparenta till användarna angående sina ägare. De kinesiska företagen som nämns här, har inte varit helt ärliga mo allmänheten och deras användare. Integritet och säkerhet är de två avgörande funktionerna i VPN-applikationer. Ett företag har inget att göra på VPN-marknaden om dess användare inte kan lita på företaget för att skydda användardata. Det är viktigt för som användare, att veta vilka VPN-applikationer du kan lita på och vilka inte. 

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo