Installera och använd NordVPN på Xbox Series X

Senast uppdaterad: 26/10/2022

NordVPN har visat sig vara en riktigt kraftfull tjänst för att undvika spelavbrott när man är flera spelare tack vare de snabba hastigheterna på leverantörens servrar. Även fast det kommer ut nya spelkonsoler med jämna mellanrum, och dessa naturligtvis är uppgraderingar från de föregående modellerna, så har NordVPN fortsatt att överraska och imponera när det kommer till att fungera på både äldre och splitternya konsoler.

Så, varför ska man använda NordVPN på Xbox? Dels så är det ett ypperligt sätt att säkerställa att all din privata information håller sig trygg och dels så kan NordVPN hjälpa dig komma åt spel som bara är tillgängliga i vissa länder. Om du vill använda NordVPN på Xbox finns det flera tillvägagångssätt:

 1. Att installera NordVPN på Xbox via macOS
 2. Att installera NordVPN på Xbox via Windows PC
 3. Att installera NordVPN på Xbox genom routern

Installera NordVPN på Xbox Series X via macOS

Om du har en dator med macOS kan du använda den för att installera NordVPN på din Xbox. Det du behöver är en ethernetkabel, en Xbox, din dator och ett medlemskap på NordVPN. Så snart du har alla de sakerna är du redo att följa de nedanstående stegen för att snabbt kunna nyttja din Xbox till fullo.

 1. Köp ett abonnemang på NordVPN och installera appen som är skapad för att användas på macOS. Installera programmet och logga in.
 2. Koppla samman datorn med din Xbox genom att koppla i ethernet-kabeln i båda enheterna.
 3. Gå in i systeminställningar och internetdelning på din mac. Aktivera att internetanslutningen ska delas och välj sedan “Ethernet” i listan där du ska fylla i vad enheten du vill dela anslutning till ska ha för uppkoppling. Det går även att välja WiFi om datorn är uppkopplad mot internet genom en ethernetanslutning. 
 4. Öppna VPN och välj en server som du vill använda och koppla upp dig mot den.
 5. Kontrollera internetanslutningen på din Xbox Series X. Om allting har gått som tänkt så ska du nu kunna komma åt Xbox via VPN-tjänsten. Du kan byta server i din dator, och då kommer även din Xbox få en annan IP-adress.

Att installera NordVPN på Xbox via Windows PC

På samma sätt som du kan använda en mac för att få NordVPN på Xbox Series X kan du även använda en PC för ändamålet. 

 1. Ladda ner appen för NordVPN från leverantörens hemsida och installera den på din dator.
 2. Koppla upp VPN-tjänsten mot en server.
 3. Koppla samman datorn och din Xbox med en ethernetkabel.
 4. Gå till kontrollpanelen och inställningarna för internet, därefter till nätverk och delningsfliken och välj att ändra adapterinställningar.
 5. Högerklicka på VPN-uppkopplingen och gå därefter till egenskaper.
 6. Gå till delningsfilken och tillåt att andra nätverksanvändare kan använda datorns internetanslutning. Välj även vilken uppkoppling det är du vill dela med din Xbox. När du har gjort det fungerar datorn som en virtuell router.
 7. Gå in i nätverkstinställningarna på din Xbox och testa internetuppkopplingen.

Att installera NordVPN på Xbox via en trådlös router

Ett av de enklaste sätten att använda NordVPN på Xbox Series X är att installera tjänsten direkt på den trådlösa routern. Eftersom du kan använda samma router till alla dina enheter kommer samtliga som använder nätverket vara skyddade genom NordVPN, så även din Xbox. Det tacksamma med att ha NordVPN på routern är att du inte behöver logga in på ditt konto varje gång du ska använda Xbox, och att du slipper krångla med sladdar mellan alla enheter. Det finns två olika sätt att koppla upp din Xbox mot en VPN-server genom routern. Det första är att investera i en trådlös router som har en inbyggd VPN-funktion. En dylik router är lite dyrare än en vanlig, men det är en bra investering.

Det andra du kan göra är att köpa ett abonnemang på NordVPN och att manuellt föra in de uppgifter du får från tjänsten i routerns administrationsinställningar. Det här är fullt möjligt att göra, men är något svårare för oss att beskriva steg för steg eftersom alla routrar har olika funktioner och rubriker på sina kontrollpaneler. Om vi ändå ska försöka bryta ner installationen i de allra viktigaste stegen så är det följande som gäller.

 1. Logga in på routerns kontrollpanel
 2. Använd de guider som NordVPN har på sin hemsida för att ta reda på hur du installerar tjänsten på en router. Du kommer behöva hitta flikar i routerns kontrollpanel som handlar om nätverksinställningar. I de inställningarna finns saker du ska ändra till de uppgifter som du får från NordVPN. 
 3. Koppla upp din Xbox Series X mot det trådlösa nätverket.
 4. Kontrollera så att din Xbox har en internetanslutning. Det gör du genom att gå in i nätverksinställningarna och välja att testa anslutningen. 
 5. Om anslutningen fungerar kommer all internettrafik som går via routern automatiskt dirigeras via NordVPN.

Varför ska man använda NordVPN på Xbox Series X

Vi har recenserat flera VPN-tjänster för Xbox och den som vi tycker är en av de bästa, i många avseenden den allra bästa, är NordVPN. Anledningarna till varför det här är en så bra tjänst är att den ger dig som användare tillgång till många servrar, bra hastigheter och väldigt stabila och säkra protokoll. NordVPN har alltid varit måna om sina användares integritet och de funktioner de använder sig av kommer skydda dig mot flera faror som du kanske råkar ut för när du spelar spel.

Vad gäller säkerhetslagren kommer NordVPN med en 256-bitars AES-kryptering, obfuskerade servrar, Kill Switch och ett specialdesignat skydd mot DNS-läckor.
För att komma åt ännu fler spelbibliotek är de många servrarna som NordVPN har i många länder väldigt tacksamma. Det går också att känna sig trygg när du går ut på andra appar eller hemsidor när du använder någon av leverantörens servrar.  Det är fullt möjligt att du kan installera spel som inte finns i Sverige genom att använda NordVPN. Många som är riktiga spelfantaster vill självklart också få direkt tillgång till ett nytt spel när det lanseras, men eftersom vi har olika tidszoner i världen kan det hända att de inte lanseras samtidigt i alla länder. Genom att byta IP-adress till ett land som redan släppt spelet kan du alltså få tidig åtkomst.

Vill du få chansen att testa NordVPN innan du betalar för tjänsten kan du ladda ner appen till din mobil eller surfplatta. I den appen får man en veckas kostnadsfri provperiod. Dessvärre går det inte att testa tjänsten gratis i datorn, men det här är vad vi kallar för en riskfri VPN. Med det menas att de garanterar att kunder som inte är nöjda med tjänsten kan bli återbetalda allt de lagt ut ifall man avbryter sin prenumeration inom 30 dagar.

Sammanfattning av NordVPN på Xbox

Om du är ute efter att optimera din Xbox Series X är NordVPN det självklara valet att testa som första VPN. Det här är en perfekt tjänst för dig som vill få tillgång till flera spel och samtidigt kunna använda din enhet utan att behöva bekymra dig för att kortuppgifter eller annan privat information skulle komma i händerna på hackare.

Vad gäller det här med att få igång tjänsten på en Xbox vet vi att många till en början känner att det är för omfattande och därför kanske väljer att inte ta sig an det. Vi kan dock lugna dig som kanske tror det att det faktiskt inte alls är så svårt. Följ de steg som finns i våra guider så går det som en dans. På NordVPNs egen hemsida finns det också flertalet guider kring hur du installerar tjänsten på olika slags enheter, och dessutom kan leverantörens kundtjänst hjälpa dig om du fastnar i något steg på vägen.

Besök NordVPNVanliga frågor om att installera NordVPN

Är min information skyddad om jag använder NordVPN på Xbox Series X?

Ja, om du använder NordVPN på din Xbox så kommer alla de säkerhetsfunktioner som är implementerade i tjänsten göra att du håller dig anonym när du vistas på internet. En kryptering likt den NordVPN har gör det väldigt svårt för hackare att komma över känslig information. Leverantören har dessutom en policy om att inte föra loggar om användarnas aktivitet och data. Du kan spela spel på din Xbox hur mycket du vill och samtidigt vara helt privat. 

Hur installerar man NordVPn på Xbox utan en dator?

Om du inte har en dator att använda för att installera NordVPN på din Xbox behöver du använda en trådlös router för att göra det.

Är det tillåtet att använda NordVPN på Xbox Series X?

Det är tillåtet att använda NordVPN på Xbox, och även helt lagligt att göra det.

Blir spelhastigheten långsammare om jag använder NordVPN på Xbox?

Ibland kan spelhastigheten bli långsammare om du använder en VPN. Men, det kan också vara så enkelt så att det är någon driftstörning hos internetleverantören om du tycker att spelen plötsligt tappar hastighet.

Varför är NordVPN bra för gaming?

NordVPN är bra för gaming på flera sätt. För att ge några exempel så är kanske ett av de allra mest omtyckta det faktum att man genom att använda en VPN kan hitta spel som finns i andra länder eller regioner. För att göra det behöver du välja en server i det land du vet att spelet du vill hitta finns i.

När du gamear och har en VPN kommer andra spelare inte heller se var du är och därmed kan de inte heller försöka komma åt din enhet genom överbelastningsattacker, kort och gott eftersom din riktiga IP-adress aldrig är synlig.

Kan jag komma åt spel som bara finns på vissa platser med NordVPN?

Jajamen! Du kan använda NordVPN för att komma åt sådana Xbox-spel som bara finns på vissa geografiska platser. Det går också att använda en VPN för att kontrollera om ett visst spel är billigare i ett annat land och istället köpa det när du är uppkopplad mot en server där. I och med det går det alltså att spara några slantar även fast man köper nya spel.

Finns det någon bra gratis VPN för Xbox Series X?

Det finns ett par bra gratis VPN-tjänster, och ofta kan man bli lockad av dem. Men, det finns en stor hållhake och det är att en gratis VPN inte kan komma runt lika många innehållsblockeringar som en premiumtjänst kan. Säkerheten är dessutom ofta betydligt mycket sämre om man använder en gratistjänst. Därför rekommenderar vi att du provar på någon av alla riskfria tjänster, och av dem är NordVPN ett bra val.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo