Bäst VPN för Discord – att använda en VPN för VoIP

Senast uppdaterad: 10/05/2023

Om du vill använda Discord när du spelar och göra det så att du är helt anonym och inte riskera att stöta på några problem behöver du använda en Discord VPN. Även om Discord är en av de främsta plattformarna för VoIP så är den förknippad med vissa risker, och att samtala och interagera med dina gamingkompisar på Discord utan att använda en VPN kan i värsta fall innebära att du utsätter dig själv för en stor risk, speciellt om servern som appen använder inte är en server med tillräckligt vattentäta säkerhetsprotokoll och -funktioner. Även du som använder Discord för umgänges skull, men inte gamear, behöver överväga att använda en VPN.

Förutom att det alltid är att rekommendera att använda en VPN när man gamear för att det är mycket säkrare kommer en VPN för Discord dessutom hjälpa en komma runt geoblockeringar och -filtreringar. För att tala klarspråk betyder det att en VPN gör att du kommer få tillgång till servrar i länder som du vanligtvis inte kan. Exempelvis är det inte tillåtet att använda Discord i Kina och Förenade Arabemiraten, men om man använder en VPN så kan man ändå göra det genom att man kort och gott kopplar upp sig mot en server i ett annat land.
Du som vill använda Discord för VoIP vid gaming och letar efter en bra VPN för ändamålet kommer bli tipsad om flera bra leverantörer i den här guiden. Vi kommer gå igenom de som är mest pålitliga och stabila. Bland dem finns bland annat ExpressVPN som är den i särklass bästa tjänsten när man ser till antal servrar i olika länder och rigorösa säkerhetsprotokoll.

VPN för Discord – vilken tjänst är rätt val?

Det finns mängder av VPN-leverantörer att välja och vraka mellan. Till en början kanske utbudet därför känns övermäktigt och som att det är omöjligt att välja rätt tjänst för Discord, men det finns vissa faktorer som gör att en tjänst kanske är lämplig medan en annan inte är det. Alla VPN-leverantörer kan inte garantera att du har en obegränsad tillgång till Discord sett till integritet. Det är därför vi är noga med att presentera sådana VPN-tjänster för Discord som faktiskt står sig i mängden och levererar det de ska göra; en kvalitetstjänst som är trygg att använda. 

Alla de VPN-tjänster för Discord som vi kommer presentera i vår lista är sådana vi själva har testat. Därmed är vi också helt säkra på att det här är de bästa tjänsterna som finns att välja bland. I våra test har vi bland annat kontrollerat hastighet, krypteringar och säkerhetsprotokoll som både ska fungera när man använder Discord och när man använder sin VPN till annat.

Enligt oss är följande de bästa VPN-tjänsterna för Discord.

ExpressVPN

Den överlägset bästa i våra test

 • Extremt snabba servrar
 • 256-bitars AES-kryptering
 • Stöd för private Protocol, Lightway
 • Riskfri leverantör, garanti om pengarna tillbaka


I vår mening finns det ingen annan VPN som kan uträtta det den ska göra bättre än ExpressVPN. Det här är en tjänst som är perfekt för dig som vill kunna förlita dig på servrarna och inte vill kompromissa med säkerhet eller hastighet. Faktum är att det här är den tjänst som vi rankar som den bästa för Discord, och det är många faktorer som spelat in i det goda betyget. 

Med ExpressVPN går det snabbt som blixten att få obegränsad tillgång till Discord genom att använda någon av tjänstens över 3 000 servrar som finns i flera än 90 länder. Om du är uppkopplad på en av ExpressVPNs servrar samtidigt som du använder Discord kommer all din aktivitet hållas anonym och det finns ingen risk för att någon illvillig hackare kan komma åt din information. Att det är så beror på att leverantören använder sig av automatisk obfuskering och helt enkelt avsiktligt krånglar till all din data för att den ska vara svår att läsa av som det bara är möjligt. De använder sig av den här funktionen på alla sina servrar. ExpressVPN har också en säkerhetskryptering i världsklass, nämligen en 256 bitars AES-kryptering. De använder sig också av privat DNS och betrodda servrar.

När du använder ExpressVPN får du en ny IP-adress som ser till att du kommer åt den Discord-server du vill använda. Den här tjänsten fungerar dessutom bra i sådana länder som har mer strikta regelverk kring användandet av såväl VPN som Discord. 

Utöver det kommer ExpressVPN också låta dig kringgå nätverksbegränsningar som finns lokalt, exempelvis på din skola eller arbetsplats. Det kan nämligen finnas nätverk som man ställt in så att de inte ska tillåta användandet av Discord, men med ExpressVPN är det inte ett problem du behöver tänka på. 

ExpressVPN fungerar på de flesta plattformarna, såsom Windows, Mac, iOS, Android, Linux, PS4 och Xbox. Det går att använda samma konto för att koppla upp fem olika enheter samtidigt, och det går också att installera tjänsten på routern.

Besök ExpressVPN

NordVPN

Snabbast VPN i våra test

 • Servrar med otroligt hög hastighet
 • Bra säkerhetsprotokoll
 • För inga loggar
 • Låser upp många streamingplattformar

En annan välkänd VPN för Discord, förutom ExpressVPN, är NordVPN. Det är en leverantör som har flera än 5 700 länder i drygt 60 länder. Säkerheten är något som leverantören alltid prioriterar och tack vare moderna säkerhetsfunktioner på samtliga servrar får man som användare tillgång till Discord oberoende av var i världen man befinner sig. Utöver det är det här en VPN för Discord som kommer med säkerhetsfunktioner som krypterar alla anslutningar och döljer din verkliga IP-adress. 

Ser man till själva programvaran har NordVPN en AES 256-bitars kryptering, Dubbel VPN, Onion Over VPN och obfuskerade servrar. Det finns appar att ladda ner till Linux, Android, MacOS och iOS och programmet går att installera på nätverkets router. 

Besök NordVPNSurfShark

Oslagbar att använda på flera enheter samtidigt

Surfshark VPN
 • Obegränsat antal simultana uppkopplingar
 • Integrerat stealth-läge
 • Multihop-funktioner
 • Över 3 000 servrar

Surfshark är en VPN för Discord med över 3 000 servrar i drygt 100 länder. Kill Switch, skydd mot dataläckor och en 256-bitars kryptering är bara några av de många säkerhetsfunktionerna som leverantören implementerar i tjänsten. Andra fördelar man som användare kommer uppskatta är delade tunnlar, multihop VPN, automatiserat WiFi-skydd och flertalet andra funktioner som gör det till en fröjd att använda nätet. 

Om du vill kunna använda en VPN på många enheter samtidigt är Surfshark definitivt en du ska bekanta dig med. Det här är nämligen en VPN du kan ha på hur många enheter som helst samtidigt. Ska du dela VPN med någon annan är det här ett perfekt val eftersom ni inte behöver bekymra er för att antalet enheter överstiger det tillåtna. Det finns nämligen ingen övre gräns. 

Surfshark kan användas som VPN för Discord bland annat på enheter som Windows, Mac, Android, PS4, routrar, iOS, Linux, SmartTV, Firestick och Xbox.

Besök SurfShark

Vad är Discord?

Discord är en populär app för VoIP, Voice Over Internet Protocol. Många gamers använder Discord för att kommunicera med andra när de spelar online. De flesta som använder Discord gör det via sin dator eller mobil, men Microsoft har avslöjat att appen också kommer fungera som VoIP på Xbox. 

Att registrera sig på Discord kostar ingenting och det är således ett smidigt sätt att gratis chatta och prata med vänner genom videosamtal, textmeddelanden och röstmeddelanden. Via appen går det också att dela media och filer i privata konversationer. 

Sedan Discord lanserade ett nytt och användarvänligt gränssnitt har tjänsten fått mycket positiv uppmärksamhet och allt fler spelare väljer att överge andra tjänster såsom Mumble, Skype, Ventrilo och Teamspeak för att istället använda Discord. 

Finns det en gratis VPN för Discord?

I vissa länder är det förbjudet att använda Discord. Befinner man sig i ett sådant land är det enda sättet att komma åt tjänsten att använda sig av en VPN för Discord. I Sverige är det tillåtet att använda Discord men det finns ändå många anledningar till att använda en VPN, först och främst för att man ska vara anonym och inte gå att spåra.

Att hitta en bra VPN för Discord är inte det minsta svårt eftersom det finns många praktiska tjänster som har ett stort antal servrar tillgängliga. En gratis VPN för Discord kanske är lockande för en del användare, speciellt om man vill spara in på sina månadskostnader. Eftersom Discord är gratis i sig finns det många som vill börja med att testa en gratis VPN. I ett sådant fall skulle vi rekommendera Proton VPN som har kostnadsfria prenumerationer med relativt bra säkerhetsprotokoll och hastighet. Det är en tjänst som kan fungera utmärkt åtminstone till en början, även om de VPN-tjänster som kostar en summa alltid är bättre eftersom de leverantörerna kan återinvestera pengarna användarna betalar i själva produkten för att göra den ännu bättre. Vill du satsa på en premiumVPN kan vi tipsa om ExpressVPN tack vare de otroligt snabba och det stora antalet servrar. 

Fördelar med en gratis VPN för Discord

 • Enkla att använda
 • Krypterar din data
 • Servrar i många länder
 • Du får en ny IP-adress

Nackdelar med en gratis VPN för Discord

 • Vissa gratis VPN-tjänster sparar och säljer din data till tredje part
 • En kostnadsfri VPN är sällan reklamfri
 • En gratis VPN kan använda servrar från tredje part
 • En gratis VPN kan reducera hastigheten rejält

Går det att bli bannad från Discord om man använder en VPN?

Nej, det går inte att bli bannad från Discord för att du använder en VPN. Det kan inte hända eftersom de allra flesta Discord-servrarna är privatägda. 

För- och nackdelar med att använda Discord med en VPN

Ett par av alla fördelar med att använda Discord tillsammans med en VPN är:

 • En VPN säkerställer att din integritet och data är skyddad
 • Du kan komma runt förbud mot att använda Discord
 • Discord är tillgängligt i alla länder, vilket är extra viktigt om du använder tjänsten i ett land där den inte är tillåten

Visserligen kan det också finnas nackdelar med att använda Discord med en VPN, och du behöver självklart överväga dem innan du bestämmer dig för hur du ska göra. Några av nackdelarna kan vara att:

 • Hastigheten blir långsammare
 • Det kan uppstå avbrott i uppkopplingen

Sammanfattning

En VPN som fungerar bra med Discord ser till att all den kommunikation du för är privat och att din internetuppkoppling är stabil. Det är dessutom omöjligt att bli bannad från att använda Discord med en VPN, vilket betyder att du kan välja vilken VPN som helst för att spela, samtala och umgås med dina vänner online på ett helt tryggt sätt.

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi med den här guiden varmt kan rekommendera ExpressVPN för att det är den VPN som på allra bästa sätt låser upp de möjligheter som Discord kommer med. Någon av de andra VPN-tjänster vi nämnt i guiden är också alternativ som vi tror att flera användare kommer tycka om.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo