VPNportalen

Annonsering:

För att denna hemsida ska förbli gratis att använda får vi provision för att länka till de olika erbjudandena.

Vi har inte möjlighet att gå igenom alla VPN-tjänster. Vi hoppas att du får nytta av hemsidan och att du delar den med vänner och familj som är intresserade av VPN.

Vad vi betonar i vår bedömning:

 • Pris
 • Hastighet och kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Antal servrar och länder som är representerade
 • Om det finns en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd
 • Kundtjänst och dess öppettider
 • Denna hemsida får provision för att länka till olika leverantörer. Därför är hemsidan gratis för våra användare.

  timerFÅ 49% RABATT JUST NU×

  expressvpn expressvpn

  Spara 49% på den snabbaste VPN-tjänsten

  lockSkydda dina personliga uppgifter

  signal_wifi_4_barSnabb streaming

  -30 dagar pengarna-tillbaka-garanti-

  Bästa VPN for Svensk TV utomlands

 • Säker, krypterad och privat webbsurf
 • Supersnabba hastigheter perfekta för streaming
 • Tillgång till hemsidor och appar i hela världen
 • Gratis testperioder & pengarna-tillbaka-garanti
 • Om annonsering på hemsidan
 • Tillgänglig på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Beste VPN for Norge

  GUIDE: Hur man tittar på Svensk TV utomlands?

  NordVPN

  En stor utmaning för svenska medborgare som bor utomlands är att viktiga TV-kanaler inte är tillgängliga. Anledningen till detta är att TV-kanalerna har rättigheter som begränsningar innehållet de visar. Med andra ord har till exempel SVT ofta endast rättigheter att visa sina sändningar i Sverige.

  Detta innebär en betydande begränsning för svenska medborgare som befinner sig utomlands. Många kanaler som SVT, TV4, Kanal 5, Viaplay, Netflixi Sverige, etc, finns inte eller är starkt begränsade i sitt innehåll.

  Lyckligtvis så finns det en relativt enkel lösning. Och detta är att använda sig av ett VPN-program. VPN är en förkortning för "virtual private network", eller som det heter på svenska, ett "virtuellt privat nätverk".

  NordVPN

  Det finns många tekniska detaljer som inte är så viktigta för oss just nu. Det viktiga är att med ett VPN-program så kan du ansluta dig via en server i ett annat land, och du kommer samtidigt få en IP-adress från det landet. Du kan till exempel ansluta till en svensk server. Då får du en svensk IP-adress. På det sättet, för andra på internet, kommer det att se ut som att du är i Sverige. SVT, Kanal 5, HBO, Viaplay, etc, kommer att tro att du är i Sverige. Så du kan helt fritt titta på svensk TV i utlandet.

  Så det är inte svårt att skaffa ett VPN-program, installera det och välja en svensk server. Detta gör man enkelt på 5 minuter.

  Den största utmaningen är att välja vilket VPN-program man ska ha, eftersom det finns en massa olika leverantörer. Det finns också flera VPN-program som anses vara bra. Det är också därför vi har skapat denna sida.

  NordVPN mobil

  Så vilket VPN-program är då bäst för att titta på svensk TV utomlands?

  Vi tycker faktiskt att de flesta VPN-leverantörer på den här webbplatsen fungerar bra för svensk TV. Men vår största favorit att titta på svenska TV utomlands är NordVPN. Detta är en stabil VPN med många servrar i Sverige. Hastigheten är väldigt bra, och orsakar inte några som "lagg" när du streamar, vilket kan vara ett problem på många VPN-program.

  Programmet är också lätt att installera. Efter registrering, ladda bara ner programmet och väljer en svensk server. Programmet är också mycket användarvänligt. I bilden ovan kan du se huvudmenyn. Du kan bara välja Sverige och börja streama svensk TV. Från registrering till dess att du är redo att titta på svensk TV, tar mindre än 5 minuter.

  NordVPN mobil

  NordVPN är också en mycket säker VPN. Säljaren har som policy att ingenting loggas, vilket innebär att du är helt anonym när du använder deras VPN-program. Programmet kan installeras på alla enheter, inklusive iPad, iPhone, Android, Mac, etc.

  Det kostar runt 10 dollar per månad för programmet, men det är en hel del billigare om du binder dig för en lite längre period. När det gäller priset så är NordVPN i paritet med övriga VPN-program du måste betala för, lite billigare än ExpressVPN som är nummer 2 för våra rekommendationer. Nästan alla betalda VPN-program på nätet kostar exakt samma, så priset är inte riktigt så viktiga.

  Naturligtvis kan du också välja VPN-program som är gratis. Dessa kan fungera för enskilda ändamål och tveka inte, utan testa och se om det duger för dig. Vi rekommenderar dock betalada VPN-program, särskilt om du använder det för att streama. Gratisprogram kommer alltid att vara något sämre, och leda till mycket frustration. I synnerhet, kommer hastigheten ofta vara något värre, då gratisprogram kommer att ha färre och sämre servrar. Detta kan vara särskilt problematiskt med hänsyn till streaming.

  Gratisprogram kan också ha sämre säkerhet än den betalda programmen. Som vi ser det, betalar du för att undvika frustration över dålig hastighet och oväntade problem. Det krävs så klart en samlad bedömning av vad du vill ha, och valet är givetvis ditt. Du kan läsa mer om detta här nedan.

  Gratis eller betalt VPN-program?

  Det finns många VPN-leverantörer och många erbjuder även gratis tjänster. Problemet med dessa är att de ofta har begränsade hastigheter, pålitlighet, säkerhet och support. Om du vill använda VPN för att streama så är hastigheten och en pålitlig uppkoppling viktigt.

  Säkerhet är även det en viktig faktor att tänka på när du väljer VPN-tjänst. I de flesta fall har gratis VPN-tjänster det som kallas Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) vilket är enklast att installera. Vissa svagheter har påpekats med PPTP vilka kan göra dessa VPN-uppkopplingar sårbara vid attacker. Betaltjänster å andra sidan erbjuder en rad olika VPN-protokoll, till exempel IPsec (Internet Protocol Security) och L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) vilka är säkrare än PPTP.

  En annan viktig faktor att tänka på är VPN-tjänstens bandvidd. Kostnadsfria tjänster har ofta inte resurserna att investera i effektiva internetuppkopplingar vilket resulterar i långsammare internet. Betalda VPN-tjänster å andra sidan erbjuder sina kunder både säkrare och snabbare uppkopplingar.

  Tillsammans med säkerheten och bandbredden är det viktigt att leverantören har många servrar. Betaltjänster har ofta många servrar vilket ser till att din uppkoppling blir stark och säker så du kan streama material utan att det buffrar eller att du tappar kopplingen.

  Betaltjänster har även oftast mycket bättre kundsupport än gratis VPN-tjänster. De kostnadsfria tjänsterna kräver ofta att du problemlöser och reparerar dina egna VPN-problem medan betaltjänster ofta har kundtjänst öppen 24/7. Betaltjänsterna erbjuder bra support över telefon vilket kan vara användbart om du inte kan lösa ditt problem på nätet.

  Kan jag använda VPN på alla enheter?

  De flesta VPN-program är tillgängliga på alla enheter du planerar att använda. Du bör dock försäkra dig om att den tjänst du planerar att prenumerera på täcker det operativsystem du använder. ExpressVPN och CyberGhost stödjer till exempel alla ledande operativsystem.

  Om du förlitar dig på säkerhet i toppklass bör du även välja en VPN-tjänst med korrekt protokoll. VPN-tjänster erbjuder olika protokoll för specifika operativsystem. Du bör därför överväga vilket VPN-protokoll du vill använda och sedan kolla vilka VPN-tjänster som erbjuder detta för just ditt operativsystem.