Se Disney+ i Sverige

Disney+ är en streamingtjänst från underhållningsgiganten Disney som tar upp kampen med Netflix och HBO. Denna streamingtjänst är för närvarande endast tillgänglig i USA, Kanada och Nederländerna. Du kommer sannolikt att kunna se Disney + i Sverige i framtiden, men tjänsten är alltså ännu inte tillgänglig här i Sverige.

När Disney+ nu tar upp kampen med de andra streamingjättarna så gör de det med en väl positionerad produkt.

Star Wars, Pixar, Marvel-filmerna och många andra kända filmer och TV-serier kommer från Disney-universum. Disney+ har tillkännagivit att dessa kommer att till en början vara tillgängliga i USA, men i dagsläget finns det lite information om hur utbudet i Sverige kommer att se ut. Det finns inte heller information om när Disney+ kan ses i Sverige.

Om du är av den otåliga sorten, så finns det däremot en lösning. Du kan nämligen använda dig av en VPN-tjänst för att titta på Disney+ i Sverige. Allt du i praktiken behöver göra är att koppla upp dig mot en amerikansk server via en VPN-tjänst och därefter köpa ett abonnemang hos Disney+. På så sätt kan du se Disney+ i Sverige! Här är de bästa VPN-tjänsterna för Disney +:

OBS: Efter lanseringen har många användare haft problem med att se blockerat innehåll på Disney Plus utan en betalningsmetod som kan kopplas till antingen USA, Kanada eller Nederländerna. I dessa fall fungerade denna enkla lösning för oss:

 1. Använd ExpressVPN för att ansluta till en amerikansk server
 2. Skapa ett nytt Google Play / iTunes-konto
 3. Köp en Google Play-presentkod eller ett App Store-presentkort
 4. Använd presentkortet för att ladda ner och köpa Disney +

Så fungerar en VPN-tjänst

De flesta svenskar har hört talas om VPN-tjänster, men inte alla är insatta i hur dessa fungerar. Först och främst är det viktigt att påpeka hur Disney+ överhuvud taget identifierar att du inte bor i USA, Kanada eller Nederländerna när du besöker deras tjänst. Detta gör de nämligen via din IP-adress.

Disney+ och andra sajter kanske inte har möjlighet att lista ut exakt vem du är, men de kan ta reda på vilket land du besöker sidan ifrån. Detta avslöjas nämligen av din IP-adress, eftersom IP-adressen tilldelas av din Internetleverantör. På så sätt kan streamingtjänster tillämpa geoblockering.

En VPN-tjänst, å andra sidan, gör det möjligt för dig att gå runt denna blockering genom att låta dig dirigera om all din trafik genom en extern server. Om du till exempel vill se Disney+ i Sverige behöver du en amerikansk, kanadensisk eller nederländsk server. Om du styr din trafik genom ett av dessa länder kommer Disney att tro att du befinner dig i det landet och du får därmed tillgång till innehållet.

Med andra ord gör en VPN-tjänst i grund och botten två saker. För det första ser den till att dölja din ursprungliga IP-adress så att du inte stängs ute från innehåll som inte är tillgängligt i Sverige. För det andra ger tjänsten dig en ny IP-adress i det land du vill titta på innehåll i, så att du kan lura streamingtjänsten att tro att du befinner dig där.

Så tittar du på Disney+ i Sverige med VPN

Oavsett vilken VPN-tjänst du väljer för att titta på Disney+ i Sverige finns det ett relativt enkelt tillvägagångssätt som passar alla tjänster. Först och främst ska du bestämma dig för en server. Här kan du alltså välja mellan USA, Kanada och Nederländerna i första hand. De förstnämnda är särskilt intressanta på grund av deras stora utbud och låga priser.

Inne i din VPN-tjänst kommer du med största sannolikhet att antingen se en lista med olika servrar eller en världskarta. Här kan du enkelt välja en amerikansk server som du därefter kan koppla upp dig mot. Detta gör du med bara ett enda klick, och inom några sekunder kommer det att se ut som om du surfar från USA.

Om du tidigare fick ett meddelande från streamingtjänsten om att du inte fick tillgång till innehållet, kommer du nu att kunna se Disney+ i Sverige. Därmed får du tillgång till en mängd olika filmer och TV-serier, ett utbud som enligt många är mer intressant än Netflix och HBOs. Dessutom är det ganska billigt.

Själva streamingtjänsten Disney+ kostar ca 7 dollar i månaden, medan en VPN-tjänst inte behöver kosta mer än ca 2 dollar i månaden (Tyvärr är gratistjänsterna för dåliga). Således är den låga kostnaden för att titta på Disney+ i Sverige också ett stort plus, eftersom det trots allt är mycket billigare än andra streamingtjänster. Detta trots att du får ett bättre utbud här.

Se The Mandalorian i Sverige

Mandalorian är en efterlängtad serie

Mandalorian är en efterlängtad serie

När Disney presenterade sin idé om egen streamingtjänst var den första naturliga tanken hos de flesta att man skulle få tillgång till deras enorma utbud med TV-serier och filmer. Många spekulerade också i om Disney+ skulle inkludera exklusiva titlar. Många av Disneys filmer har ju folk redan tillgång till, till exempel erbjuder Netflix en handfull Disney-filmer.

Det var en trevlig överraskning när Disney+ tillkännagav att tv-serien som heter The Mandalorian skulle släppas exklusivt genom streamingtjänsten. Detta är en ny serie som spinner vidare i Star Wars-universum, ett universum som verkligen har blivit hett igen de senaste åren. Serien är nog ett måste för alla Star Wars-fans.

Om du vill se The Mandalorian i Sverige, så ska du alltså koppla upp dig mot en amerikansk server, abonnera på Disney+ och sätta igång med att streama. Dessutom kommer med största sannolikhet ett antal andra exklusiva titlar vara tillgängliga på Disney+ i framtiden, däribland både filmer och TV-serier.

Bästa VPN-tjänsterna för att titta på Disney+ i Sverige

Om du vill se Disney+ i Sverige finns det en mängd olika VPN-tjänster som kan hjälpa dig med detta. Tänk på att även om nästan alla VPN-tjänster har amerikanska servrar, så är det inte alla som kan ta sig förbi geoblockeringar och VPN-blockeringar. Dessutom har inte alla tjänster lika hög kvalitet. Vi har gått igenom de bästa alternativen nedan.

ExpressVPN

ExpressVPN hjälper dig att titta på Disney +

ExpressVPN hjälper dig att titta på Disney +

ExpressVPN erbjuder ett stort globalt nätverk av servrar, däribland över 3 000 servrar spridda över 94 länder. Naturligtvis är en stor del av dessa amerikanska servrar. Tjänsten är känd för att klara av att komma runt geoblockeringar. Och detta utan att kompromissa med kvalitet till skillnad från många andra tjänster.

Om du använder en vanlig VPN-tjänst så kommer hastigheten nämligen sjunka något, vilket kan vara irriterande när man ska streama. Om du däremot använder ExpressVPN för att titta på Disney+ i Sverige så behöver du inte oroa dig för detta. ExpressVPN ser till att upprätthålla hastigheten på din anslutning så att du kan titta på både TV-serier och filmer i HD-kvalitet, utan några som helst störningar.

Om ditt mål är att se Disney+ i Sverige är ExpressVPN ett av de bästa alternativen. Detta är en VPN-tjänst som ger riktigt bra valuta för pengarna. Om Disney+ skulle släppa exklusivt innehåll i andra länder, som till exempel Netflix har gjort, så har ExpressVPN ett stort urval av länder du kan koppla upp dig mot för att få tillgång till dessa.

NordVPN

NordVPN fungerar bra med Disney +

NordVPN fungerar bra med Disney +

Med över 5 000 servrar i 59 länder runt om i världen är NordVPN inte heller något dåligt alternativ om du vill se Disney+ i Sverige. Tjänsten har nämligen ett stort antal servrar i USA med hög hastighet. Denna användarvänliga och prisvärda tjänst gör det snabbt och enkelt att få tillgång till och njuta av underhållningen som Disney+ har att erbjuda.

Hastigheten på NordVPN:s servrar säkerställer att du undviker avbrott och att du kan titta på TV-serier och filmer utan några problem. Om en av servrarna skulle sluta fungera så har NordVPN dessutom en uppsjö andra snabba servrar som du snabbt kan koppla upp dig mot. Det är en lyx som inte alla VPN-tjänster kan erbjuda.

Det är sannolikt att Disney+ kommer att starta en kamp mot VPN-tjänster som Netflix har gjort, och då är NordVPN ett bra val för att fortsätta få tillgång till blockerat innehåll. När allt kommer omkring levererar tjänsten teknik som klarar av att komma runt den kinesiska brandväggen, så det borde rimligtvis också vara möjligt att se Disney+ i Sverige via NordVPN.

SurfShark

SurfShark fungerar bra med Disney +

SurfShark fungerar bra med Disney +

SurfShark är en annan välkänd VPN-tjänst. De tillhandahåller över 1 000 servrar spridda över 60 länder. Även om antalet servrar är betydligt mindre än hos både ExpressVPN och NordVPN, har de fortfarande ett bra urval av snabba amerikanska servrar, vilket trots allt är viktigast om du ska se Disney+ i Sverige.

Dessutom har SurfShark snabba servrar vilket säkerställer att du kan strömma de filmer och serier du vill ha utan att ständigt uppleva hack eller avbrott. En irriterande nackdel med många VPN-tjänster är ju att de drar ner hastigheten. SurfShark erbjuder däremot ett antal servrar av hög kvalitet till sina användare som gör att hastighetstappet blir så minimalt som möjligt.

SurfShark är inte bara ett av de bästa alternativen för att se Disney+ i Sverige, utan också ett av de mest prisvärda. Om du köper ett tvåårsabonnemang här så blir tjänsten nämligen billigare än de två ovannämnda alternativen. Den har visserligen inte lika mycket funktioner och resurser, men allt du behöver för att se Disney+ i Sverige.

UltraVPN

UltraVPNs webbplats

UltraVPNs webbplats

UltraVPN är en av de mest kända VPN-tjänsterna. De tillhandahåller över 100 supersnabba servrar världen över. Visserligen kan de inte mäta sig med de andra aktörerna i branschen när det gäller antalet servrar, men i gengäld har de extremt snabba servrar. Dessutom ligger en stor del av dessa i USA.

Snabba servrar är viktiga för streaming. Dessvärre har de flesta VPN-tjänster ofta alltför många användare på deras servrar vilket drar ner hastigheten betydligt. UltraVPN lägger stor vikt vid att deras servrar inte blir överfulla, och de ser alltid till att servrarna är supersnabba så att du kan titta på Disney+ i Sverige i HD-kvalitet.

UltraVPN ser till att du ska få en så bra upplevelse som möjligt när du streamar trots att du använder dig av en VPN-klient. Tjänsten är nog en av de mest prisvärda på marknaden. Låt dig inte luras av det faktum att UltraVPN inte har tusentals servrar. Denna VPN-tjänst satsar nämligen på kvalitet i stället för kvantitet.

CyberGhost

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN

CyberGhost tillhör de allra bästa när det gäller utbud av servrar. De tillhandahåller nämligen nästan 6 000 servrar i 89 länder runt om i världen. Många av deras servrar finns i USA, vilket innebär att du via CyberGhost naturligtvis kan se Disney+ i Sverige. De kan dessutom stoltsera med några av de bästa villkoren branschen har att erbjuda.

Medan många VPN-tjänster ofta har överfulla servrar så har CyberGhost så många servrar tillgängliga att de kan garantera de höga hastigheter du behöver för streaming. Om du till exempel ska titta på din favoritfilm via Disney+ är det bra att vara säker på att det inte kommer att uppstå problem som avbrott, hack och liknande.

CyberGhost är ett prisvärt alternativ, och dessutom erbjuder de en återbetalningsgaranti som man kan utnyttja inom 45 dagar från inköpsdatumet, om man av någon anledning inte skulle vara nöjd. Det är enkelt att be om pengarna tillbaka, men sannolikheten är ganska liten att du kommer att vilja säga upp ditt abonnemang på tjänsten.

Se Disney+ i Sverige med VPN nu

En VPN-tjänst kan användas till en mängd olika ändamål på internet, som till exempel att surfa anonymt och säkert, kryptera webbtrafiken och inte minst gå runt geoblockeringar. När streamingjättarna blockerar delar av eller allt innehåll på sina sidor för svenskar är det naturligtvis ganska irriterande. En VPN-tjänst, å andra sidan, låter dig komma åt blockerat innehåll via relativt enkel teknik.

För att till exempel se Disney+ i Sverige behöver du bara koppla upp dig mot en amerikansk server. Nästan alla VPN-tjänster på marknaden har amerikanska servrar, men inte alla servrar är lika bra. Tjänsterna som rekommenderas ovan har snabba och pålitliga servrar, vilket säkerställer att du undviker hack och avbrott vid streaming.

Även om Disney+ ännu inte har lanserats i Sverige har du alltså möjlighet att se innehållet på tjänsten med hjälp av VPN. Du kan till exempel titta på The Mandalorian, långt innan denna serie från Star Wars-universum släpps här i Sverige. Och dessutom är användning av VPN en mycket prisvärd lösning.

Du måste fortfarande betala för ett abonnemang hos Disney+, men om du lägger till en VPN-tjänst betalar du bara ca 10 dollar i månaden för tilgång till allt innehåll streamingtjänsten har. Detta inkluderar alla klassiker, nya filmer och naturligtvis de exklusiva titlar som kommer att släppas i framtiden.

Om reklam på webbplatsen

Innehållsförteckningexpand_more

  Bästa VPN-tjänster

  Express Icon

  Bästa VPN-tjänsten

  Prova ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Vår testtvåa

  Prova NordVPN
  Om reklam på webbplatseninfo